sobota 8. června 2013

Rybí filé s citrónem a česnekem

Ryby jsou zdravé, to každý ví a měly by se v našem jídelníčku objevovat pravidelně. Dneska jsem s těžkým nachlazením jen tak bloumala domem a přemýšlela, co k obědu, aby to bylo rychlé a nasytilo. A vyhrálo právě toto jídlo. Je to hotovo raz dva, co více si přát? Chuť citrónu, bylinek a česnekového výpeku provoní byt a na talíři se vám rozhostí dokonalé chutě. K tomu zdravý lehký salát a hodování může začít.



  • rybí filé (možno i pangasius)
  • bazalka
  • tymián
  • citrón
  • sůl
  • česnek
  • máslo

Rybí filé nakrájíme na porce, vysušíme přebytečnou vodu, porce osolíme, přidáme tymián, bazalku a řádně zakápneme citrónem.  Necháme chvíli odležet, aby se chutě prolnuly. Na pánvi rozehřejeme máslo s kapkou olivového oleje a ryby na něm osmahneme. Hotové vytáhneme na talíř, do zbývajícího výpeku přidáme máslo, trošku citrónové šťávy a čerstvý prolisovaný česnek (čím víc, tím líp - kdo teda snese). Necháme chvíli provařit. Na talíř poté klademe hotové filé, které přelijeme česnekovým výpekem. 
Podáváme s bramborem a zeleninou vařenou v páře, do které jsme pak přidaly trošku másla a citrónové šťávy a lehce prohodíme.  Toto jídlo také výborně doplňuje cuketový salát Jamie Olivera (recept najdete ZDE.)
 

0 komentářů:

Okomentovat