čtvrtek 6. června 2013

Tvarohové koblížky

Tento recept právem patří na tento blog. U nás je prostě milovaný, koblížky mizí rychlostí blesku a nejlepší jsou ještě teplé, málokdy stihnou vychladnout, a pokud se už podaří, tak do druhého dne snad nevydržely ještě nikdy. Většinou se rovnou dělají z dvojité dávky. A úplně nejlepší jsou, když je smaží má mamka, to jen mlsně chodíme a krademe jí to přímo z pod rukou. Jsou prostě ohromující, rychlé na přípravu a ta vůně, ta se musí zažít. Recept máme poznačený na malém ošuntělém a správně umaštěném papíru, což je jasná známka toho, že tento recept u nás prostě patří mezi ty nej.





  • 250 g tvarohu
  • 100 g hery
  • 4 celá vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml mléka (dle potřeby)

  • tuk na smažení

  • moučkový cukr na obalení


Heru necháme trošku změknout a pak spolu s ostatními surovinami umícháme v těsto (těsto má konzistenci hutnější). V kastrolu pak rozpustíme vyšší vrstvu tuku, lžičkou nabíráme malé koblížky, které pak osmažíme v tuku (jde to rychle). Usmažené necháme odkapat na ubrousku a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.

0 komentářů:

Okomentovat