Tento recept právem patří na tento blog. U nás je prostě milovaný, koblížky mizí rychlostí blesku a nejlepší jsou ještě teplé, málokdy stihnou vychladnout, a pokud se už podaří, tak do druhého dne snad nevydržely ještě nikdy. Většinou se rovnou dělají z dvojité dávky. A úplně nejlepší jsou, když je smaží má mamka, to jen mlsně chodíme a krademe jí to přímo z pod rukou. Jsou prostě ohromující, rychlé na přípravu a ta vůně, ta se musí zažít. Recept máme poznačený na malém ošuntělém a správně umaštěném papíru, což je jasná známka toho, že tento recept u nás prostě patří mezi ty nej.
- 250 g tvarohu
- 100 g hery
- 4 celá vejce
- 1 lžíce rumu
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka (dle potřeby)
- tuk na smažení
- moučkový cukr na obalení
Heru necháme trošku změknout a pak spolu s ostatními surovinami umícháme v těsto (těsto má konzistenci hutnější). V kastrolu pak rozpustíme vyšší vrstvu tuku, lžičkou nabíráme malé koblížky, které pak osmažíme v tuku (jde to rychle). Usmažené necháme odkapat na ubrousku a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.
0 komentářů:
Okomentovat