Mám ráda recepty, které jsou rychlé, bez složité přípravy, s minimem špinavého nádobí a dlouhého času stráveného v kuchyni a navíc skvěle chutnají. Ideální kombinace. A přesně toto vše splňuje tento rychlokoláč. Je jednoduchý a opravdu moc dobrý. Navíc s ohledem na to, jaký kompot použijeme, může být ve finále vlastně vždy chuťově trošku jiný. No není to skvělé? Po dnešním dni, kdy jsem jej upekla a mizel z talíře ještě teplý, jej zařazuju mezi naše oblíbené.Inspiraci jsem našla zde, nicméně jsem si ho ještě trošku upravila.
- 350 g polohrubé mouky
- 180-200 g práškového cukru (jak má kdo rád sladké)
- 4 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 dcl oleje
- 1 kompot i se šťávou
- 2 plné lžíce kakaa
- můžeme také přidat nasekané ořechy, rozinky, brusinky (ale nemusí být)
- trošku pomerančové či citrónové kůry pro vůni
Jak jsem uvedla, příprava je velmi jednoduchá, tudíž vše výše napsané smícháme dohromady v řidší těsto. Pokud máme kompot s většími kousky ovoce, můžeme je trošku pokrájet. Já v tomto případě zvolila mix kompot červené barvy (maliny, rybíz, justa), protože červené ovoce ladí s hnědou barvou samotného těsta. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme zhruba půl hodiny. Hotový koláč pocukrujeme.
Pokud máme rádi spíše světlé těsto, vynecháme kakao, případně můžeme udělat těsto půl napůl.
0 komentářů:
Okomentovat