čtvrtek 18. července 2013

Těstovinový salát

Miluju těstoviny. Dalo by se říct, že je to má nejmilejší příloha (ne opravdu nejsem moc knedlíková a podobně). Mám je ráda snad v jakékoliv podobě a úpravě. A tak když dělám k obědu něco, k čemu  jsou jako příloha těstoviny, tak vždy vařím rovnou celý pytlík. Ano jasně, vždy pak zbydou, ale to je právě ono. Na druhý den se to dá krásně využít, ať už třeba na zapečené těstoviny a nebo na můj hodně oblíbený a značně improvizovatelný (v překladu co dům dá, tudíž pokaždé trošku jiný) těstovinový salát.

Potřebujeme

  • uvařené těstoviny v potřebném množství (prostě čím více - tím lépe)
  • salátová okurka
  • červená a zelená paprika
  • rajčata
  • sůl
  • pepř
  • majonéza
  • dresing (já momentálně použila farmářský)

V tomto receptu nepíšu poměr surovin, protože to opravdu není nutné, prostě se čistě řídíme svou vlastní chutí. 
Těstoviny uvaříme (já použila barevné vrtulky), scedíme, propláchneme studenou vodou, zakápneme olivovým olejem a necháme zcela vychladit (klidně tedy i den předem). Vezmeme velkou mísu, do které dáme těstoviny a poté přidáváme na drobné kostky nakrájenou salátovou okurku, poté papriky, ale fantazii se meze nekladou, možno použít cokoliv, co nám chutná. Nakonec přihodíme čtvrtky rajčat. Osolíme a opepříme. Vmícháme majonézu a já pro chuť vždy přidám nějaký dresing, zvýrazní to ještě více chuť salátu. Lehce se dají koupit v obchodě. Salát promícháme a necháme řádně odležet v ledničce, musí být opravdu vychlazený. Podáváme buď samostatně, a nebo je to rovněž skvělá příloha ke grilovanému masu a podobně. Kdo chce, může kousky grilovaného či pečeného masa (např. kuřecího) přidat rovnou do salátu a zamíchat i s masem.



0 komentářů:

Okomentovat